focul viu
     
» Descriere / Relieful

   Apartine Subcarpatilor interni ai Curburii si poarta amprenta framantarilor tectonice - cea mai importanta fiind aceea a faliei Casin - Bisoca, usor de recunoscut datorita discordantei stratelor de varsta Badeniana, Sarmatiana, si Mediteraneeana, formate din gresii dure de Rachitasu, in alternanta cu gresii calcaroase, marne tufacee cu globigerine, tufuri dacitice, gipsuri si calcare lumaselice cu o fauna bogata de fosile (lamelibranhiate, numuliti, briozoare, corali si alge - in general foarte degradate de procesele orogenetice si tectonice).
   Aria protejata ocupa versantul nordic al culmii Titila, pana in albia Milcovului, relieful fiind framantat si fragmentat de numeroase paraie si organisme torentiale si afectat de degradare prin eroziuni si alunecari de teren care se manifesta cu precadere pe suprafetele despadurite in trecut; aceste fenomene se manifesta si in prezent ca, de exemplu, in imediata vecinatate a “Focului Viu”, in trepte de inaltimea de 10 - 30 cm si lungimi de 10 - 20 m.
     


- Istoric
- Localizare si limite
- Conditiile geologice
- Miscarile tectonice
- Relieful
- Hidrologia
- Particularitatile climatice
- Invelisul edafic
- Procese actuale de degradare
- Vegetatia si fauna
Prezenta faliei Casin - Bisoca si miscarile tectonice
si-au pus amprenta asupra asupra reliefului actual din Valea Milcovului.
focul viu
   Acest web-site a fost realizat in cadrul proiectului “Impreuna pentru arii protejate si dezvoltare durabila”, implementat de Asociatia pentru Conservarea Diversitatii Biologice, Focsani, Vrancea.
   Continutul acestui web-site nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Mecanismului Financiar SEE. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor site-ului web. Pentru informatii oficiale despre Mecanismul financiar SEE si Programul Norvegian de Cooperare, accesati: www.eeagrants.org.
 
focul viu