focul viu
     
» Imprejurimi / Reghiu-Scruntar

 Cai de acces:
   Drumul judetea, care urmeaza albia raului Milcov, Dj 205A Focsani – Odobesti – Andreiasu, pana in localitatile Reghiu sau Valea Milcovuluio.
   Limitele trupului (1) situat pe versantul stang al Raului Milcov:
   Limita de nord: coincide cu baza de versant care se termina in albia Paraului Reghiu.
   Limita de est: se desfasoara din albia Paraului Reghiu, spre sud, pana la limita superioara a intravilanului localitatii Valea Milcovului.
   Limita de sud: se desfasoara pe o culme secundara care porneste de la vestul localitatii Valea Milcovului si se oresta la obarsia unui afluent de dreapta al paraului Reghiu.
   Limita de vest: urmareste spre nord si avale afluentul de dreapta al paraului Reghiu pana in albia Paraului Reghiu.
   Limitele trupului (2) situat pe versantul drept al Raului Milcov:
   Limita nordica: porneste din apropierea confluentei Paraului Reghiu cu Milcovul, ontinua pe la baza abruptului, la marginea suprafetei construite a localitatii de pe malul drept, pe limita de subparcela, pana intersecteaza albia Paraului Milcov.
   Limita de est: se desfasoara intre albia Milcovului prin punctul numit Poarta Diavolului si prin Dealul Chicera (537 m) pana la obarsia paraului Valcea.
   Limita de sud: coincide cu albia, Paraului Valcea, de la obarsie pana la confluenta acesteia cu Milcovul.
   Limita de vest: se desfasoara spre avale pe valea Paraului Milcov, urmand sinuozitatile abruptului din malul drept, de la confluenta cu Valcea pana in apropierea confluentei cu Paraul Reghiu
 

     


- Manastirea Mera
- Cetatea Craciuna
- Reghiu Scruntar
- Magura Odobesti
- Padurea Cenaru
Cetate munteneasca din secolele XIII - XV
fortificata de domnitorul Stefan cel Mare
pentru a asigura un avanpost in calea incursiunilor turcesti.
focul viu
   Acest web-site a fost realizat in cadrul proiectului “Impreuna pentru arii protejate si dezvoltare durabila”, implementat de Asociatia pentru Conservarea Diversitatii Biologice, Focsani, Vrancea.
   Continutul acestui web-site nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Mecanismului Financiar SEE. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor site-ului web. Pentru informatii oficiale despre Mecanismul financiar SEE si Programul Norvegian de Cooperare, accesati: www.eeagrants.org.
 
focul viu