focul viu
     
» Imprejurimi / Padurea Cenaru

   Cai de acces:
   Drumul judetean Dj 205a Focsani – andreiasu – Butucoasa, continuat cu drumul forestier de pe valea Paraului Garbova (pentru accesul dinspre est) sau drumul forestier de pe valea Paraului Cenaru (pentru accesul dinspre vest).
   Limita de nord: este sinuasa si complexa. Porneste din albia paraului Bursuci inscriindu-se catre nord pana in albia Paraului Cenaru pe care o urmeaza catre aval o paraseste pe versantul drept si continua pe valea Pr. Boldanului pana in Valea Milcovului. De la piciorul plaiului Ursa limita se inscrie pe acesta catre sud, intersecteaza Valea Paraului Ursa si continua in avale pana la confluenta cu afluentul aceteia dinspre dreapta. Din acest punct urmareste valea in amunte, pana la obarsie. in continuare limita urmeaza Plaiul Cenarului si valea Paraului Garbova, pana la confluenta cu Pr. alunu.
   Limita de est: se suprapune pe albia Paraului alunu si pe Plaiul alunului pana in Vf. Garbova (979m.).
   Limita de sud: se desfasoara din Vf. Garbova (979m.) prin Culmea Coltul Porcului pana la obarsia Paraului Bursuci pe care o urmeaza catre aval.


     


- Manastirea Mera
- Cetatea Craciuna
- Reghiu Scruntar
- Magura Odobesti
- Padurea Cenaru
Un masiv subcarpatic impadurit cu foioase si subarborete
dar si cu poieni cu flora bogata, constituindu-se in ansamblu ca un loc
pentru cuibarit sau de pasaj pentru importante specii de pasari strict protejate.
focul viu
   acest web-site a fost realizat in cadrul proiectului “Impreuna pentru arii protejate si dezvoltare durabila”, implementat de asociatia pentru Conservarea Diversitatii Biologice, Focsani, Vrancea.
   Continutul acestui web-site nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Mecanismului Financiar SEE. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor site-ului web. Pentru informatii oficiale despre Mecanismul financiar SEE si Programul Norvegian de Cooperare, accesati: www.eeagrants.org.
 
focul viu